Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού το "Πρόγραμμα Άθληση για Όλους" δυστυχώς πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανεκμετάλευτο από τον Δήμο Ναυπλιέων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτούσε από 50% έως 100% τον Δήμο, προκειμένου να προσλάβει πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής οι οποίοι και θα εφάρμοζαν προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες συμπεριλαμβανομένων και των ΑΜΕΑ.

Την στιγμή που όλοι οι γειτονικοί μας Δήμοι εκμεταλεύτηκαν το πρόγραμμα προσφέροντας στους δημότες τους την ευκαιρία της άθλησης αφ'ενός και αφ'ετέρου την δυνατότητα για θέσεις δουλειάς σε νέους και νέες, ο Δήμος Ναυπλιέων αδιαφόρησε εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά.

Φαντάζει αδιανόητο ένας άνθρωπος του αθλητισμού, όπως ο σημερινός Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, να μην μεριμνά για την πρόσβαση των συμπολιτών μας στο κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού, αλλά και στην απασχόληση άνεργων συναδέλφων του στα προγράμματα.

Περιμένοντας την απάντηση του Δημάρχου να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν εγκριθεί 10 θέσεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για το Δήμο Άργους-Μυκηνών, 4 θέσεις για το Δήμο Επιδαύρου και 3 θέσεις για το Δήμο Ερμιονίδας για το πρόγραμμα 2013-2014.

Πάντως, προτιμότερο αντί απάντησης, θα ήταν να κάνει όλες τις ενέργειες ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Ναυπλιέων στο πρόγραμμα "Άθληση για όλους" του 2014-2015.

Είναι άλλωστε υποχρέωση ενός Δημάρχου να λειτουργεί πάντα για το συμφέρον των συμπολιτών του, χωρίς σκοπιμότητες και σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου