Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΑΝΥΦΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος του Ανυφίου Κων/νος Καραμπής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος  με το συνδυασμό  "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα"   του Χρήστου Γραμματικόπουλου. 

Ο κ. Καραμπής είναι γεγονός ότι ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανυφίου αφού έτρεξε για όλα τα θέματα της περιοχής του, προκάλεσε συνελεύσεις για τα πιο σημαντικά όπως το νερό και δεν δίστασε ακόμη και να συγκρουστεί με πρόσωπα και καταστάσεις για το καλό του χωριού του.

Αναλυτικά ακολουθεί το κείμενο του, οπού κάνει έναν απολογισμό του έργου του και δίνει το στίγμα του για το μέλλον:
"Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014

Πριν αναφερθώ στην όποια εκ νέου εμπλοκή-συμμετοχή μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχω χρέος να αναφέρω την τιμή που είχα να λειτουργήσω ως Πρόεδρος στο πλευρό του Τάσου του Σαλεσιώτη, ο οποίος νομίζω πως θα λείψει στο νεοσύστατο Δ.Σ. του Δήμου Ναυπλιέων.

Καθώς επίσης να ευχαριστήσω τους κατοίκους τους οποίους με τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντας μου το δικαίωμα να τους εκπροσωπώ.

Ως συνέχεια αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω έναν απολογισμό των πεπραγμένων και μια καταγραφή από διαπιστώσεις στην έως τώρα θητεία μου ως πρόεδρος της Τ.Κ. Ανυφίου, έχω χρέος και υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, γιατί όχι...και στον ίδιο μου τον εαυτό.

Ένας απολογισμός πρέπει να γίνει διότι τις τελευταίες μέρες οι πολίτες βομβαρδίζονται με ειδήσεις προσχωρήσεων υποψηφίων στους διάφορους συνδυασμούς οι οποίοι υπόσχονται πως με τις επιλογές τους αυτές θα παρέχουν στον πολίτη μια καλύτερη επόμενη ας πούμε μέρα, χωρίς όμως παράλληλα να τολμήσει κάποιος μια απάντηση στο ερώτημα: γιατί εν τέλει η μέρα αυτή έχει αργήσει τόσο να έρθει;

Φυσικά γνωρίζω πως αυτή μου η τοποθέτηση θα γεννήσει σχόλια...

Προτού όμως ειπωθεί κάτι, θα πρότεινα στον κάθε δημότη ο οποίος έχει τις όποιες διαφωνίες στα λεγόμενα μου, να βγει στην εξώπορτα της οικίας του, να δει το περιβάλλον όπου διαμένει, να αναλογιστεί τι του παρείχε ο δήμος τα 2 τελευταία χρόνια, αναλογικά πάντα με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα οποία προφανώς υποχρεωτικά όλοι ανεξαιρέτως καταβάλουμε.

Αναφέρομαι δηλαδή σε αυτό το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη όχι για υπερβάσεις έργων και αφού τέλος διαπιστωθεί πως όλα βαίνουν ή όχι καλώς, δεκτή και η όποια τοποθέτηση.

Τον τελευταίο καιρό ακούω πολλά θετικά σχόλια στο ότι οργάνωσα συνελεύσεις στις οποίες συζητήθηκαν θέματα σημαντικά που ήταν μεν υπαρκτά αλλά τα αμελούσαμε.

Ως προς το ρόλο μου θέλω να επισημάνω ότι λειτούργησα με βασικό γνώμονα το ότι δεν ήθελα να αποτελέσω διακοσμητικό στοιχείο απαξιώνοντας παράλληλα τον θεσμό που εκπροσωπούσα και εκπροσωπώ.

Όσον αφορά τις συνελεύσεις, αυτές έγιναν λόγω του ότι το επέβαλε η κείμενη νομοθεσία  και σε καμία περίπτωση αυτές δεν ήταν δικά μου τερτίπια .

Όσο για τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν.

Οι πολίτες αιτήθηκαν, εγώ εξετέλεσα.

Αγκαλιάστηκαν οι συνελεύσεις;

Οι συνελεύσεις αγκαλιάστηκαν από τους πολίτες.

Δεν αγκαλιάστηκαν, όμως, από το σύστημα.

Υπήρξαν προσπάθειες από τις προϊστάμενες ελεγκτικές αρχές του τόπου και υφισταμένους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να σταματήσω τις όποιες δημόσιες συνελεύσεις λέγοντας μου πως πράττω παράβαση καθήκοντος.

Αυτοί, λοιπόν, με την σειρά τους θα καρπωθούν τις προβλεπόμενες αναφορές κακοδιοίκησης για πολλά θέματα τα οποία εκκρεμούν, αφού με την σειρά τους δεν τόλμησαν να πάρουν ουδεμία θέση υπέρ μου, παρά λειτούργησαν και εξακολουθούν να λειτουργούν ως υφιστάμενοι των υφιστάμενων τους σε θέματα όπως: καταπάτηση δημοτικής περιουσίας, χρήσης δημοτικών οχημάτων από μη δικαιούχους κ.α.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποια παράπονα που επιθυμώ να εκφράσω.

Πρώτα απ όλα λοιδορήθηκα, απαξιώθηκα ως άτομο, άρα και θεσμικά, κατηγορήθηκα πως έπραξα παράβαση καθήκοντος.

‘Oλα αυτά μου καταλογίστηκαν είτε προφορικά είτε εγγράφως τόσο από τις ελεγκτικές αρχές όσο και από τα Μέλη του Τ.Σ. αντίστοιχα .

Βλέπετε, δεν δέχτηκα να γίνω μέλος μιας αγέλης η οποία λυμαίνεται τον δήμο ως σύνολο και τον κάθε δημότη ξεχωριστά .

Αγαπητοί μου δεν είναι λίγο να σταματάς κάθε εθιμοτυπική διαδικασία ως μονάδα σε ότι αφορά καταπατήσεις δημοτικής περιουσίας από αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής, να σταματάς την κάθε εμπορευματοποίηση των κοιμητηρίων της T.K. Ανυφίου, να παίρνεις στις πλάτες σου Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ζητάς την όποια δικαίωση κατοίκων, οι οποίοι θέλησαν το αυτονόητο: να προστατεύσουν την περιουσία τους. Δεν είναι λίγο να προστατεύεις ζωτικό χώρο του δημοτικού σου σχολείου, ένα θέμα που ευτυχώς στην διαδρομή πρωτοστάτησαν αρχικά και ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων και εν συνεχεία οι κάτοικοι με τις υπογραφές τους, να αναφέρεις πως το νερό της Τ.Κ. Ανυφίου περιέχει το χαρακτηρισμένο επιστημονικώς ως καρκινογόνο μεταλλαξιογόνο τερατογόνο χημικό στοιχείο με την ονομασία εξασθενές χρώμιο και από την άλλη να βλέπεις πως τους υπεύθυνους τους απασχολεί μόνο να είναι νομικά καλυμμένοι αδιαφορώντας πλήρως για τον κίνδυνο, τον οποίο διατρέχουν οι κάτοικοι, κάνοντας μάλιστα προκλητικές δηλώσεις λέγοντας σε συνέντευξη πως ο κάτοικος δεν έχει κάτι να φοβάται μιας και μιλάμε για ούτως ή άλλως μη πόσιμο νερό λόγω των νιτρικών και πως τα όρια είναι πολύ κάτω του επιτρεπτού δημιουργώντας με αυτά τα λεγόμενα μια ακόμα ‘’λογική πλάνη’’ αδιαφορώντας κατά βούληση για την εκ του νόμου αρχή της προφύλαξης, δεν είναι λίγο να φέρνεις το θέμα της τριστέτσας των εσπεριδοειδών .

Με όλα τα παραπάνω προσπάθησα η αλήθεια είναι να απεμπλακώ από τις επικείμενες εκλογές, θέτω όμως εαυτόν στην κρίση σας διότι βλέπω πως πολλοί είναι αυτοί που έχουν άγριες διαθέσεις κατά του τόπου μας.

Στις εκλογές, λοιπόν, αποφάσισα να κατέβω με τον Χρήστο τον Γραμματικόπουλο τιμώντας κυρίως τον μεταξύ μας λόγο δια της χειραψίας.

Εκτός αυτού όμως, ο Χρήστος είναι ένας αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος άνθρωπος που δείχνει να  έχει όρεξη για δουλειά.

Ο χρόνος νομίζω θα είναι αυτός που θα αναδείξει το ορθό ή όχι του πράγματος, ωστόσο πιστεύω πως αξίζει την ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε.

Στις μεταξύ μας συζητήσεις τέθηκε το θέμα της προτεραιότητας σε ό,τι αφορά την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, μια προτεραιότητα έναντι σε όλα τα άλλα ζητήματα.

Με αυτή μου την απόφαση δεν νομίζω πως πράττω πολιτική υπέρβαση, φρόνιμο θα ήταν να μην ασχοληθώ εκ νέου, παίρνω όμως την ευθύνη των πράξεων μου και υπόσχομαι να πολεμήσω και να συνεχίσω κάθε μορφή δράσεων σε κάθε φαινόμενο κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, ακόμα και αν δεν εκλεγώ.

Όμως η θητεία μου, δυστυχώς για όλους μας, δεν ! σταματά στις εκλογές, όπως άλλωστε λέει η παροιμία σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε.

Λόγω αυτού λοιπόν αλλά και των άσχημων περιστατικών που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην Τ.Κ. Ανυφίου θα υπάρξουν ως το τέλος τουλάχιστον 2 δημόσιες διαβουλεύσεις με θέματα: 1) Κανονισμός κοιμητηρίων 2) Χάρτα του πολίτη.

Αυτά σε ότι αφορούν τον χρόνο ως το τέλος της θητείας μου.

Ας κάνω και μια προγραμματική δήλωση σε περίπτωση επανεκλογής μου...

Αγαπητοί δημότες, οι εκλογές του Μαΐου ίσως είναι κρισιμότερες από πολλές προηγούμενες, πρώτα απ όλα ο χρόνος τους είναι πια 5 έτη, εκτός όμως αυτού-όπως δείχνουν οι καταστάσεις-θα είναι μια εποχή υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων ανατροπών.

Νομίζω πως εκτός της όποιας δημοτικής αρχής είναι ανάγκη ο πολίτης να ενεργοποιηθεί αναλαμβάνοντας ρόλους. Φυσικά δεν εννοώ ότι πρέπει να γίνει επανάσταση. Αν έχουμε ανάγκη από κάποιας μορφής επανάσταση αυτή μπορεί να είναι μια επανάσταση ιδεών .

Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει ως πολίτες να συμμετέχουμε στις τοπικές υποθέσεις, να αποζητούμε τις συνελεύσεις και τα όποια άλλα δικαιώματα έχει ο πολίτης ή ομάδες πολιτών. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο ρόλος της προαναφερόμενης Χάρτας του Πολίτη, η ενημέρωση.

Βέβαια, ένα ακόμα πράγμα που θα ήθελα να εφαρμόσω αν θα εκλεγώ είναι ένα Τοπικό Συμβούλιο Νέων, με σκοπό την διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής παιδείας, πιο ποιοτικής, πιο σύγχρονης, με φρέσκες ιδέες, με βραχυπρόθεσμα όμως αποτελέσματα.

Αναγκαία, επίσης, είναι η διαφοροποίηση των δημοτικών τελών ανάμεσα στις περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων, αναλογικά πάντα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που καρπώνεται ο κάθε τόπος.

Θα πρέπει, επίσης, να αντιληφθούμε πως το πρόβλημα του νερού δεν είναι τιμολογιακό αλλά ποιοτικό. Η τιμή του φυσικά θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος, διότι το νερό είναι δωρεάν ως κοινό αγαθό. Ουσιαστικά, πληρώνουμε την χρήση του έργου με τέλη, τα οποία θα έπρεπε να εκφράζουν την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Ως συνέχεια στο θέμα νερό, προτείνω και προσεχώς θα φέρω σε συνέλευση το θέμα της συνεργασίας με την κίνηση 136, με σκοπό την υιοθέτηση των κινήσεων τους, που αφορούν κατά βάση την μη ιδιωτικοποίηση του.

Αυτά είναι τα βασικά σκέλη, τα υπόλοιπα θα τα θέσει η κοινωνία.

Πάγια γνώμη μου είναι πως στους καιρούς που διανύουμε έχουμε ανάγκη διαφάνειας, ομοψυχίας, αλληλεγγύης, φιλότιμου. Τα έργα έρχονται και παρέρχονται, το θέμα όμως της συνοχής είναι πολύ λεπτό, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κλειστές κοινωνίες.

Κακά τα ψέματα, οι καιροί άλλαξαν.

Το σλόγκαν της νέας αναμέτρησης είναι ένα αγαπητέ προβληματισμένε πολίτη.

ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου