Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γραμματικόπουλος:''Για την διακοπή του έργου εκβάθυνσης του λιμανιού, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες, ζητώ έκτακτο συμβούλιο''

''Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την διακοπή των έργου εκβάθυνσης του λιμανιού...'' τονίζει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος και ζητά την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Πριν από  λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου αποφασίστηκε η διάλυση της σύμβασης με την εργολήπτρια εταιρεία. Έτσι  πλέον το έργο έκτος από ημιτελές είναι στον αέρα και από πλευράς χρηματοδότησης αφού είναι εκτός των χρονικών προθεσμιών του ΕΣΠΑ. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 3.380.000 ευρώ με διάρκεια αποπεράτωσης 6 μήνες, ενώ είχε πάρει τέσσερις παρατάσεις  με την τελευταία να λήγει στις 31-10-2015.  Πλέον η επαναχρηματοτοδότηση του έργου της εκβάθυνσης, με προϋπολογισμό μάλιστα ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο από τον αρχικώς προβλεφθέντα, μόνο εύκολη υπόθεση δεν πρόκειται να είναι.

Θυμίζουμε ότι η εκβάθυνση του λιμανιού μαζί με την μαρίνα (αυτή δεν έχει καν δημοπρατηθεί) ήταν τα πιο πολυδιαφημισμένα, προεκλογικά, έργα και η εξέλιξη τους προκαλεί σίγουρα θλίψη.
Ειδικότερα για την εκβάθυνση του λιμανιού είχαν υπάρξει, εκείνη την εποχή, σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την προετοιμασία-προπαρασκευή του. Όμως ακόμα και μετά την συμβασιοποίηση του έργου (από τον Απρίλιο του 2014), η συνολική  διαχείριση του γεννά πολλά ερωτηματικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου